Merhaba, tekrar hoş geldiniz!

Bilgi sahibi olanlarla ihtiyaç duyanları buluşturmak, farklı bakış açılarına sahip insanları bir araya getirerek birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak ve herkesin bilgisini paylaşmasını sağlamak istiyoruz.

WordPress Kurulumundan Sonra Bazı Tavsiyeler

Admin

S.E.O
Administrator
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
6,910
Beğeniler
12
Puanları
18,020
Konum
Zonguldak
Ad Soyad
Turhan Karabulut
Meslek
Emlak
Yaş
45
Arkadaşlar WordPress’i kurduktan sonra birkaç tavsiyem olacak. Eğer WordPress’i kurarken wp-config.php hatası aldıysanız hata çözümü anlatım maddeleri.

1- İlk olarak WordPress’in sabit kullanıcısı olan admin’i değiştirmenizi tavsiye ederim. Yeni bir kullanıcı açarak site yöneticisi yapalım ve sabit kullanıcı olana admin’i güvenlik için silelim. Bu işlemi Kullanıcılar sekmesinden yapabilirsiniz.

14jxnnm.jpg


Bu makalemde WordPress' e yeni başlayan arkadaşlar için, WordPress kurulumunda yapmamız gereken adımlardan bir tanesi olan wp-config.php dosyasının el ile düzenlenmesini göreceğiz. Yazma izni olan dosyalarda bu işlem otomatik gerçekleşmekte iken, yazma izni yoksa el ile yapmamız gerekmektedir.

Yapmamız gereken işlem gayet basit. Önce cPanel’den MySQL veritabanı oluşturduktan sonra wp-config.php dosyasına bağlıyoruz. Örnek bir wp-config.php dosyası gösterecek olursak:


2- SEO için etkili olan kalıcı bağlantı -permalink- yapısını düzenleyelim. Kalıcı bağlantıları ayarlamak ile alakalı yazım için Ayarları güncelledikten sonra .htaccess ayarlamayı unutmayın.

Bu yazıda gayet basit bir işlem olan ve genellikle herkes tarafından bilinen bir işlemi anlatacağım. WordPress Kalıcı Bağlantıları ayarladıktan sonra siteniz arama motorlarında daha üst sıralarda yer alacaktır.

Kalıcı Bağlantı nedir?

WordPress sitenize bir yazı yazdınız ve yayımladınız. Sitenizde yazıya tıkladığınızda
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
gibi bir adres ile karşılaşıyorsunuz. Kalıcı bağlantılar sayesinde bu adresi
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
olarak değiştirebiliyorsunuz. Şimdi bu işlemi gerçekleştirelim.

WordPress yönetim panelinize girdikten sonra Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar sekmesine tıklayalım. Aşağıdaki gibi bir ekran karşımıza çıkacaktır.

İstediğimiz yapıyı ayarladıktan sonra değişiklikleri kaydedelim.

Örnek Kalıcı Bağlantı Ayarları

/%postname%/ – www.siteadi.com/yazi-ismi/
/%postname%.html – www.siteadi.com/yazi-ismi.html
/%category%/%postname%/ – www.siteadi.com/kategori/yazi-ismi.html


Ayarları kaydettikten sonra eğer .htaccess dosyanız otomaik olarak güncellenmediyse bu işlemi elle yapmanız gerekmektedir. Kalıcı Bağlantılar sekmesinde size verilen kodu cPanel vs. panelinize girerek .htaccess dosyanıza eklemelisiniz.

Dosya Yöneticisi ‘ne girerek htaccess adında yeni bir dosya oluşturun. Bu dosyayı düzenleyin ve kaydedin. Sonra dosyayı .htaccess şeklinde isimlendirin. Kalıcı bağlantılarınız güncellenmiştir.

* Eğer .htaccess dosyası oluşmuyorsa panelden kalıcı bağlantıları ayarlayabilirsiniz. Bu durumda herhangi bir yazının adresi www.siteadi.com/index.php/yazi-ismi.html olmaktadır.
Örnek Kalıcı Bağlantı
/index.php/%postname%/ - www.siteadi.com/index.php/yazi-ismi/
Soru/ Sorunlarınızı konu altından veya özel mesaj ile bildirebilirsiniz, iyi forumlar.



3- (Eğer eski sürüm kullanıyorsanız. 2.8 ve eskisi) WordPress’te yerel sunucu dizinine erişmeyi engellemek için /wp-content dizini altına index.html dosyası atmanızı tavsiye ederim. Ziyaretçileriniz bu dizine erişerek upload ettiğiniz dosyaları ve kullandığınız eklentileri görebilir.

Not: wp-content/uploads dizinine index.html eklemenizi şiddetle tavsiye ederim. Sonra resimleriniz ve sitenize yükledikleriniz piyasada dolaşır.

4- Sitenizdeki ziyaretçi istatistiklerini inceleyebilmeniz için StatPress adlı eklentiyi kurmanızı tavsiye ederim. Eklentiyi
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
. wp-content/plugins dizinine atın ve etkinleştirin. Kullanımı çok kolaydır.

Not: WordPress Statpress eklentisi ziyaretçi bilgilerini detaylı olarak depoladığından dolayı veritabanınızda kota artışına neden olabilir. Uzun zaman süreci içerisinde hosting kota dolması sorununu ortadan kaldırmak için veritabanı tablosunu boşaltmanızı tavsiye ederim. Bu işlem şöyledir:

a- Hosting panelinizden phpMyAdmin‘i açın. (cPanel için 2082 Portu – Plesk 8443 – DirectAdmin 2222 *genelde)

b- Wordpress veritabanınızı açın ve veritabanı tablolarından wp_statpress tablosunu boşaltın. Bu sayede veritabanınız rahatlayacaktır.

dtiqs.jpg


* Bu durum eski ziyaretçi verilerinizi kaybetmenize neden olur bilginize..

5- Ayarlar > Çeşitli sekmesine tıklayarak resimlerinizi yüklediğiniz klasörleri ayarlayın. Genel olarak wp-content/uploads kullanılır. Aylık – Yıllık bazda klasörlemeniz sitenize bir düzen kazandırır

6- All in One SEO Pack eklentisini unutmayın. Çok faydalı bir eklentidir kullanmanızı tavsiye ederim. Aynı işi gören ücretli bir eklenti olan Wp SEO’yu da kullanabilirsiniz. All in One SEO Pack eklentisi
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.


7- Yazılarınızı belirli periyotlarda dışarı aktarmanızı ve yedek almanızı tavsiye ederim. Araçlar > Dışa Aktar sekmesini kullanabilirsiniz.

8 – Site dışına çıkan URL’leri nofollow -takip etme!- yapmanız iyi olur. Yeni başlayan siteler için hızlı indexlenme yöntemlerinden bir tanesidir diyebiliriz. Bir siteden çok link çıkıyorsa bu durum sitenin Pagerank değerine etki edebilir. Nofollow link nedir? diyorsanız. Google ‘un 2005 yılında kullanıma sunduğu ve linklerden sonra kullanılabilen ”rel=nofollow” fonksiyonu PageRank gibi bir önemli konuda ”Bir siteden başka bir siteye sadece kendi sitesinden ziyaretçi gönderilmesimi sağlar ve Google botlarının bu linki BackLink olarak algılamasını engeller.Eğer siz bir site için ”rel=nofollow” fonksiyonuyla link veriyorsanız ”Ben bu siteyi tanımıyorum, bu siteye güvenerek link veremiyorum, ama siz bir deneyebilirsiniz ” manasına gelir. En azından Google bunu bu şekilde algılar

Ayrıca Google bu linki BackLink olarak görmeyeceği için PageRank‘ ınızın düşmesini de engeller.Şimdi bu fonksiyonun nasıl kullanıldığını gösterelim…

<a href=”
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
target=”blank” rel=”nofollow” >Nofollow Link</a> Bu fonksiyonu özellikle kendi blogumda kullanıyorum. Ve blogumun ilk PageRank güncellemesinde Pr 2 olduğunu söylemem sizi bu fonksiyonu kullanmanız için ikna etmeme yeter mi bilmiyorum

Bu fonksiyonu otomatik olarak kullanmayı sağlayan eklentiyi ise bir dahaki yazımda anlatacağım.

9 – Eğer sitenizin tasarımı ile biraz oynadıysanız el atmışken sayfalandırmayı da unutmayın. Wp Pagenavi eklentisini kullanmanızı tavsiye ederim. Eklentiyi indirmek ve kullanımı hakkında bilgi edinmek için

Web sitenize yazmış olduğunuz yazıların sayısı bir hayli arttıysa ve numaralandırma ihtiyacı hissediyorsanız bu eklenti tam size göre. WP Pagenavi sayesinde web sitenizde bulunan “Önceki Yazılar” veya diğer tabiri ile “Previous Entries” terimlerinden kurtulacaksınız.



Öncelikle https://wordpress.org/plugins/wp-pagenavi Buraya tıklayarak eklentimizi indirelim. İndirdiğimiz dosyayı wp-content/plugins/ dizinine yükleyelim. WordPress yönetim panelinden Eklentiler sekmesini kullanarak etkinleştirelim.

WP Pagenavi eklentisini Ayarlar>WP Pagenavi sekmesinden ayarladıktan sonra kullanmış olduğunuz temanın footer.php dosyasını açarak aşağıda yer alan kodu temanıza yerleştirin. ( Tema klasörü:wp-content/themes/temaismi )

<?php if(function_exists(’wp_pagenavi’)) { wp_pagenavi(); } ?>

Sayfa numaralandırma işlemi bitmiştir. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Örnek görüntü verecek olursak:

10- Söz konusu olan tasarım açılmışken Related Post – benzer yazılar- eklentisini de temanıza dahil edin. Bu sayede ziyaretçiler sitenizde daha fazla vakit geçirir. Hem Alexa rankınız artar hem de çoğul hitiniz. Benzer yazılar eklentisi ve kullanımı için

WordPress Benzer Yazılar Eklentisi sitenize gelen ziyaretçilerin sitenizde daha fazla vakit geçirmesini sağlamak amacıyla yazılarınızın altında çıkan bir bölüm oluşturmanızı sağlar. Bu bölümde yazınız ile alakalı olan yazılar listelenir. Bu sayede konu ile ilgili olan ziyaretçinin sitenizde daha fazla dolaşmasını sağlar ve dikkatini çekersiniz.

WP Related Post adlı eklenti ile bu işlemi yapabilirsiniz. Benzer yazılar eklentisini
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
indirebilirsiniz. Eklentiyi wp-content/plugins dizinine attıktan sonra Eklentiler panelinden etkinleştirelim. Eklenti ayarlarına göz atarsak:



Ayarları kaydettikten sonra temamızın tekil sayfa şablonuna (single.php dosyasına)

<?php wp_related_posts(); ?> kodunu ekliyoruz.

Kodu temada kullanmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz. Genellikle içerikten (content) sonra eklenmektedir. WordPress siteniz için gerekli eklentileri kullanımını inceleyebilirsiniz.

WordPress’inizi kurduktan sonra ihtiyacınız olan eklentileri teker teker aramanıza gerek yok. Uzun bir araştırmadan sonra gerekli olabilecek eklentileri bir araya getirdim. Eklentilerin açıklamalarının altında indirme linkleri ve kullanımları da yer almaktadır. Faydalı olması dileğiyle..

Eklentilerin kullanımı ile alakalı makaleleri özgün yazdığımdan dolayı biraz vakit alabilir. Siz de katkıda bulunmak istiyorsanız, PM veya mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. Eklenti ekleme şablonu:

Eklenti Adı: Açıklama
Kullanımı (link) - İndirme Linki

Akismet: Web sitenizi spam – gereksiz yorumlara karşı korur. Bu sayede gereksiz yorumlardan kurtulursunuz. Eklentiyi aktifleştirmek için buradaki adresten kayıt olarak ve API anahtarını kullanmanız gerekmektedir.

Eklentinin Kullanımı (link yakında) –
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.


All in One SEO Pack: Sitenize bulunan yazılar için özel olarak meta (başlık, anahtar kelime vs.) tanımlamanızı sağlar. Bu sayede arama motorlarında daha üst sıralarda yer alırsınız.

Eklentinin Kullanımı (link yakında) –
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.


Google XML Sitemaps: Web siteniz için sitemap – site haritası oluşturmanıza yarar. Site haritanızı Google’a gönderdiğinizde yazılarınızın daha kısa sürede indexlenmesini sağlar.

Eklentinin Kullanımı (link yakında) –
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.


Benzer Yazılar Eklentisi: Web sitenizde yer alan bir yazının sitenizde bulunan konu ile alakalı alternatiflerini-benzerlerini sunar. Bu sayede ziyaretçilerin web sitenizde daha fazla vakit geçirmelerini sağlarsınız.

Eklentinin Kullanımı (link yakında) –
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.


WP Pagenavi: Sitenizde bulunan sayfaları numaralama eklentisidir. Bu sayede ziyaretçiler sitenizi daha kolay bir şekilde kullanabilir. Arama motorları açısından faydalı olduğu söylenmektedir.

Eklentinin Kullanımı –
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.


Contact Form 7 : Sitenize kolayca iletişim formu eklemenizi sağlar. Bu sayede ziyaretçilerinizle iletişim kurabilirsiniz.

Eklentinin Kullanımı (link yakında) -
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.


Sürekli Güncellenecektir..

Sitenize Alexa rank kodu eklemek istiyorsanız buraya tıklayınız.

11- Sitenize sitemap eklemeyi unutmayın. Google XML Sitemaps eklentisini kullanabilirsiniz. Eklentiyi indirmek için
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
. Eklenti kullanımı için buraya tıklayınız.

Eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızı bildirerek bu konuyu zenginleştirebilirsiniz. Soru ve görüşlerinizi beklerim, saygılarımla...
 
Üst Alt
erotik film izle sex filmleri izle hdd dolum çaycuma satılık daire çaycuma satılık daire - filyos satılık daire