Merhaba, tekrar hoş geldiniz!

Bilgi sahibi olanlarla ihtiyaç duyanları buluşturmak, farklı bakış açılarına sahip insanları bir araya getirerek birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak ve herkesin bilgisini paylaşmasını sağlamak istiyoruz.

2017 ile Birlikte Kamu Kurumlarında Q Klavye Yasaklanıyor, Yerine F Klavye Geliyor!

Admin

S.E.O
Administrator
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
6,910
Beğeniler
12
Puanları
18,020
Konum
Zonguldak
Ad Soyad
Turhan Karabulut
Meslek
Emlak
Yaş
45
2017-ile-birlikte-kamu-kurumlarinda-q-klavye-yasaklaniyor-yerine-f-klavye-geliyor-1482865922.jpg


Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı yaptığı açıklamada 2017 yılıyla birlikte kamu kurumlarında F klavyeye geçileceğini duyurdu.
Uzun süredir başta devlet okullarındaki bilgisayar lobaratuvarları olmak üzere F klavyeleri kamu kurumlarında görüyoruz ancak tam anlamıyla kamu kurumlarında F klavye yaygın değildi özellikle de kamu personelleri genellikle Q klavye kullanmayı tercih ediyordu.

Q klavye yerine Türkçe'ye daha uygun olduğu düşünülen F klavyenin yaygınlaşması için kamuda F klavyenin zorunlu kılınacağına yönelik haberleri bir süredir duyuyorduk. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı Ekrem Erdem'in yaptığı açıklamayla birlikte F klavyenin memurların hayatına tam olarak gireceği tarih belli oldu. Kamu kurumları, 2017 yılıyla birlikte F klavyeye geçiş yapacak ve Q klavye kullanılmayacak.

F Klavye Daha da Geliştiriliyor
Türk Dili'nin gücüne ve verilmesi gerken öneme dikkat çeken Ekrem Erdem, F klavyeye TL sembolünün ve inceltme tuşlarının da ekleneceğini söyledi. Böylelikle F klavyeye eklenen yeni standartlar klavyenin günlük kullanım için daha da uygun olmasını sağlayacak.
 
Üst Alt
erotik film izle sex filmleri izle hdd dolum çaycuma satılık daire çaycuma satılık daire - filyos satılık daire