Merhaba, tekrar hoş geldiniz!

Bilgi sahibi olanlarla ihtiyaç duyanları buluşturmak, farklı bakış açılarına sahip insanları bir araya getirerek birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak ve herkesin bilgisini paylaşmasını sağlamak istiyoruz.

[ÇÖZÜMLENDİ] - Regex ile ifade alma hakkında

Radyodinle

Yeni Üye
Selam Arkadaşlar,

Sorunum .htaccess dosyasında ezbere gittiğim dosyadaki yazılanları öğrenmek istiyorum.

PHP:
RewriteEngine on
RewriteRule .* - [env=REWRITE_ON:1]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^([^/]*)/([a-zA-Z0-9\/\:\.\-]*)$ index.php?Menu=$1&Parametre=$2&Baslik=$3 [L,NC]

Soru 1 : Yukarıdaki regex metni içinde DELIMITERS hangisi?

/hikaye/oyku/bu-ilk-oyku-denemem-72/

Soru 2 : Yukarıdaki regex dizini metni şu şekilde getirmekte ;

Menu=hikaye
Parametre : oyku / bu ilk oyku denemem 72

^([^/]*)/([a-zA-Z0-9\/\:\.\-]*)$ olan bu ifadeyi ^([^/]*)/([a-zA-Z0-9\/\:\.\-]*)$^([^/]*)/([a-zA-Z0-9\/\:\.\-]*)$ yanında tekrarladığımda alması gerekir diye düşünür iken nerede hata yapıyorum?

Soru 3 : index.php?Menu=$1&Parametre=$2&Baslik=$3 Aderes satırından aldığım bu üç veriyi ayrı ayrı almam için nasıl bir RegeX ifadesi yazmalıyız?

Soru 4 : Seçmem gereken alanları ve seçmemem gereken alanları nasıl ifade düzenlenmeli?

Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Çözüm :
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
web sitesinden Regex ifadesini alabildim.

Düzenleme Tar: 22-12-2020

Üst Alt
erotik film izle sex filmleri izle hdd dolum çaycuma satılık daire çaycuma satılık daire - filyos satılık daire