Merhaba, tekrar hoş geldiniz!

Bilgi sahibi olanlarla ihtiyaç duyanları buluşturmak, farklı bakış açılarına sahip insanları bir araya getirerek birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak ve herkesin bilgisini paylaşmasını sağlamak istiyoruz.

E-Posta Pazarlama Nedir? (Email Marketing) Rehberi

Murat

S.E.O
Administrator
Katılım
16 Kas 2016
Mesajlar
57
Beğeniler
0
Puanları
6
Ad Soyad
Murat
1614764855384.png

Bu yazıyı okumayı bitirdiğinizde; piyasada “e-mail marketing” olarak da bilinen “e-posta pazarlama” konusunda detaylı bilgi sahibi olacaksınız. Ayrıca; “e-posta pazarlama araçları”, “e-mail marketing fiyatları”, “e-posta pazarlama kampanyalarında şablon kullanmanın avantajları”, gibi bilmeniz gereken birçok konuyu öğrenmiş olacaksınız. Bunların dışında “izinli toplu mail nasıl gönderilir?” sorusuna da cevap bulacaksınız.

E-Posta Nedir?
Kuşkusuz bu başlığı okuyorsanız “e-posta nedir?” sorusuna saniyeler içinde cevap verecek bilgiye sahipsiniz. Fakat bahse gireriz; e-posta teknolojisinin mucidinin Ray TOMLINSON isimli ve 1941 doğumlu olan Amerikalı bir bilgisayar programcısı olduğunu, dolayısı ile “@” işaretini dijital posta adreslerinde ilk olarak kendisinin kullandığını, ilk e-postayı 1971 yılında “tomlinson@bbn-tenexa” adresinden gönderdiğini ve bu adresin haliyle tarihte kullanılan ilk e-posta adresi olma özelliği taşıdığını, gönderilen ilk e-posta mesajının ise “QWERTYUIOP” olduğunu, ilk mesajın bu anlamsız içeriği içermesinin nedeninin ise qwerty klavyenin ilk satırına rastgele basılarak deneme mesajı yollamak istenildiğinden dolayı kaynaklandığını şimdi öğrendiniz.

E-Posta Pazarlama Nedir?
Aslına bakarsanız e-posta teknolojisi, tıpkı telefon teknolojisi gibi haberleşme ihtiyacına cevap vermek için tasarlanmıştır. Yani e-posta, aslında bir haberleşme aracıdır. Fakat tüm iletişim araçları gibi reklam mecrasına dönüştürülmesi oldukça basittir. Nitekim icadından kısa bir süre sonra, iletişim ihtiyacından çok tanıtım ihtiyaçlarına hizmet etmiştir. Hatta bir dönemin en etkili reklam aracı desek abartmış olmayız.
“E-mail marketing” adı ile de anılan e-posta pazarlama; ticari içerikli herhangi bir metnin, toplu olarak gönderilmesi eylemidir. Bu sebeple “toplu mail gönderme” ismi ile de bilinir.
E-posta pazarlama; bazen bir anda yüzbinlerce kişiye aynı metnin aynı anda gönderilmesi sureti ile gerçekleştirirken, bazen de aynı metin peyderpey gönderilir. Örneğin, bir e-ticaret sitesine ya da herhangi bir firma sitesine üye olduğunuzda gelen ticari içerikli ilk postalar (indirim kuponu postası gibi), e-posta pazarlama işinin farklı bir versiyonudur.

E-Posta Pazarlamanın Avantajları Nedir?
2000’li yılların başından beri kullanılan ve hala kullanılmaya devam eden bu pazarlama yöntemini bu denli popüler kılan birçok avantajı bulunmaktadır. Öyle ki, alanının lider firmaların bazı projelerinde tanıtım stratejisinin tamamı; yalnızca e-posta pazarlama süreçlerinden oluşmaktadır.
Nam-ı diğer “e-mail marketing”; neden bu denli çok tercih ediliyor? Bu reklam metodunun avantajlarını anlatarak, bu soruya cevap vermeye devam edelim.
  • E-Posta Pazarlama Ucuzdur
E-posta pazarlama, diğer reklam türleri arasında en ucuz olan tanıtım çeşididir. Bazen milyonlarca kişiye ulaşmak için yalnızca mail server ücretinden başka bir kaleme para harcamanız gerekmez. Bir milyon kişiye kısa mesaj göndermek ya da sesli mesaj göndermek ile kıyaslandığında; bir milyon kişiye toplu mail gönderimi neredeyse bedavadır.
  • Reklamın Etkileşime Girme Süresi Kısadır
Toplu mail gönderimi yaparken bile, milyonlarca postayı ilgililerine ulaştırmak; birkaç saatten daha kısa sürmektedir. Gönderi süresinin ne kadar süreceği, tamamen kullandığınız mail serverın özellikleri ile alakalıdır. Bu hızlı etkileşim sayesinde, ürün ya da hizmetinizle ilgilenen kişilerden tepki alma süreniz kısalır.
Ayrıca akıllı telefonların yaygınlaşması sayesinde, insanların postalarını telefonlarından takip edebiliyor olması da, etkileşim süresini kısaltan bir diğer unsurdur.
  • Kitle Hedeflemesi Yaparak Posta Gönderimi Yapılabilir
Elinizdeki e-posta listesini cinsiyet, yaş, ilgi alanı, alışveriş alışkanlıkları, coğrafi konum gibi birçok özelliğe göre kategorize ederek; hedef bazlı e-posta gönderimi yapabilirsiniz. Üstelik profesyonel olarak e-mail marketing işi yapan birçok firma; demografik yapıya göre kategorize edilmiş “izinli toplu mail listesi” satışı ve bu listelere toplu posta gönderim hizmeti vermektedir.
  • Reklam Kampanyasının Analizi Kolaydır
E-posta pazarlamanın en önemli avantajlarından biri de, oluşturduğunuz reklam kampanyasına gösterilen aksiyonu analiz etmenin imkanlı oluşudur. Oluşturduğunuz e-posta pazarlama kampanyası dahilinde gönderdiğiniz e-postaları kaç kişinin okuduğunu, okuyan kişinin bağlantılara tıklayıp tıklamadığını, kaç kişinin posta içeriğini görüntülemeden sildiğini, kaç kişinin spam olarak işaretlediğini ve daha birçok veriyi analiz etmeniz mümkündür.
  • Kişiselleştirilmiş Tanıtım İçeriği Oluşturmak Mümkündür
Hemen hemen SMS reklamları haricinde hiçbir reklam metodunda kişiselleştirilmiş içerik gönderimi mümkün değildir. Pazarlama stratejileri alanında yapılan tüm bilimsel araştırmalar göstermiştir ki; insanların ilgi alanındaki ürün ve hizmetlerin kendi isimlerine hitaben oluşturulan posta ve mesajlarla gönderilmesi, satış sayısına olumlu etki etmektedir.
E-posta ile yapılan pazarlama çalışmalarının yirmi yıldan fazla zamandır sürmesinin ve popülaritesini asla kaybetmemesinin temel nedenleri bunlardır. Görünen o ki; teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, e-posta teknolojisi yerini daha efektif bir teknolojiye bırakmadıkça, bu pazarlama metodu tercih edilmeye devam edecektir.

E-Posta Pazarlamanın Dezavantajları Nedir?
Elbette “kadı kızında da kusur olur”, yani bilinen en ucuz ve dönüşümü en iyi reklam stratejisi olan e-posta pazarlama metodunun da bazı olumsuz yanları bulunmaktadır. Şimdi bu dezavantajları mümkün olan en kısa şekilde açıklayalım.
  • Hedef Kitle Seçimi Doğru Olmazsa Dönüşüm Oranı Düşük Olur
E-posta pazarlama listesi oluşturulurken yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi, doğru kitle hedeflemesi yapmamaktır. “İletiyi ne kadar çok kişiye gönderirsem o kadar çok dönüş alırım” mantığı; maalesef ki çoğu zaman hüsranla sonuçlanmaktadır.
Örneğin; bir makyaj ürününü erkek kullanıcılara ait e-posta adreslerinden oluşan bir listeye gönderirseniz; sonuç almanız neredeyse imkansızdır. Hiçbir erkek eşine, kız arkadaşına ya da annesine “bugün bir e-posta aldım, rengi harika bir ruj gördüm” demez. Ya da hayatında web tasarımı veya web yazılımı ile alakadar olmamış biri, “ucuz hosting” konulu bir e-posta alır ise bu postaya aksiyon göstermesi beklenemez.
Örnekler çoğaltılabilir. Önemli olan, doğru hedef kitle belirlemektir. Aksi takdirde para ve zaman kaybedersiniz.
  • Marka Değeri Zarar Görebilir
Toplu mail gönderimi abartılır ise, marka değerinin zarar görmemesi imkansızdır. Zira insanlar “spam mail” almaktan bıkmış durumdadır ve bu tarz postalardan kurtulmak için çeşitli yöntemler denemektedir. Yeri gelmişken, spam e-postalar ile sizin de başınız belada ise
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
yazımızı okuyarak spam e-mail alımını durdurabilirsiniz.
Kısacası sürekli aynı adreslere reklam içerikli posta gönderdiğinizde, kişilerin sizin yolladığınız e-postaları spam olarak işaretlemesi kaçınılmazdır. Kullanıcıların bu davranışı hem marka değerinizi düşürür, hem de e-posta servisleri sizin yolladığınız mailleri direk olarak gereksiz klasörüne gönderir. E-posta hizmeti sağlayan “e-mail provider” firmaları spam posta konusunda çok hassastır. Örneğin, gönderim yaptığınız e-posta listesindeki on binlerce kişiden üç – beş kişi bile iletinizi gereksiz olarak işaretlese; bir sonraki postalarınızın spam kutusuna düşeceğinden emin olabilirsiniz.
  • Yasal Sorunlarla Karşı Karşıya Kalınabilir
Türkiye’nin de aralarında olduğu birçok ülke, izinsiz posta gönderimine karşı savaş açmıştır. Bu savaş öyle ciddi boyuttadır ki;
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
adrese tıklayıp 3 dakikadan daha bir kısa sürede, size izinsiz olarak gönderildiğini düşündüğünüz elektronik postayı şikayet etmeniz mümkündür.
Üstelik izinli listelere e-posta göndermiş olsanız bile, kullanıcının size izin verdiğini ispatlamanız oldukça zordur. Bu sebeple de yalnızca sitenize üye olmuş, üye olduğunu e-posta yolu ile onaylamış, onay esnasında da ticari içerikli posta almayı kabul etmiş ve bir şikayet esnasında tarafınca bu üç unsurun da ispatlanması mümkün olan kişilere reklam içerikli e-posta göndermek gereklidir.

E-Posta Pazarlama İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Aslında yazımızı buraya kadar okuduğunuza göre, e-posta pazarlama kampanyası oluştururken dikkat edilmesi gereken birçok noktayı, satır aralarından çıkarmış olmalısınız. Fakat değinmediğimiz hususları ve önemli noktaları maddeler halinde belirtmeyi faydalı buluyoruz.
  • Toplu e-posta yollayacağınız listenin, ticari içerikli posta alımına izin veren kişilerden oluştuğuna emin olmalısınız. Listeye yanlışlıkla eklenen bir kişi bile, on binlerce Lira ceza ödemenize neden olabilir. Özellikle “izinli e-posta listesi” adı altında satış yapan kullanıcılara karşı dikkatli olmalısınız.
  • Kişiselleştirilmiş metinler kullanmalısınız. İnsanlar ismi ile ya da kullanıcı adıyla başlayan postalara daha çok ilgi duyarlar.
  • Hedef kitleyi doğru seçmelisiniz. Ürünlerinizle ilgilenmeyecek kişilere göndereceğiniz e-posta, hayal kırıklığı yaratmaktan öteye gidemez.
  • Sizden e-posta almak isteyenler için “bültenden ayrıl” ya da “e-posta almak istemiyorum” gibi seçenekleri; yolladığınız metnin sonuna eklemelisiniz.
  • Gmail, Yandex, Hotmail gibi lider e-posta servislerinin “e-posta reklamı” hizmetlerinden faydalanmalısınız. Bu listeler hem gerçek ve aktif kişilerden oluşur, hem de yasal sorunlarla karşılaşmazsınız.
  • E-Posta zamanlamasına dikkat etmelisiniz. Birçok kullanıcı acil bir posta beklemiyorsa, mail kutusunu günün belli saatlerinde kontrol eder. Kullanıcı kitlenizin mail kutusunu ziyaret ettiği saat aralığını tespit edip, o saatlerde posta gönderimi yapmalısınız.
  • Sürekli e-posta gönderimi yaparak, hedef kitlenizi sıkmamalısınız. Birçok e-posta servisi kısıtlı depolama alanı sunar. Kullandığı alanın dolmak üzere olduğunu gören kişiler, ilk olarak yoğun posta gönderen adresleri engeller.
  • E-postalarınızı açmayan kişilere gönderim yapmamalısınız. Okunmadan silinen elektronik postaların artması, iletilerinizin spam klasörüne düşmesini tetikler.

Hangi Sektörler E-Posta Pazarlama İçin Uygundur?
Aslına bakarsanız, e-posta pazarlama için uygun olmayan sektör yoktur. Zira reklam ve duyuru ihtiyacı duyan her firma, kurum ve kuruluş; e-mail marketinge ihtiyaç duyar. Örneğin; kar amacı gütmeyen dernek, vakıf, siyasi parti gibi sivil toplum örgütleri dahi, toplu bilgilendirme yapmak için e-posta pazarlama stratejisi kullanmaktadır.
Elbette yukarıdaki paragrafı okuyan kişilerde “iyi de ortada satış yoksa bu toplu mail gönderimidir, e-posta ile pazarlama değildir” fikri oluşabilir. Fakat vurgulamak gerekir ki; bir ideolojiyi kitlelere ulaştırmaya çalışmak da, bir pazarlama stratejisinden başka bir şey değildir. Yani e-posta pazarlama yapan kuruluş, bu kampanya neticesinde para kazanmak zorunda değildir.

Toplu Mail Gönderme Nasıl Yapılır?
Toplu mail gönderimini gerçekleştirmenin legal ve legal olmayan birçok yolu bulunmaktadır. Yalnız hemen belirtmeliyiz, illegal metotların tamamında başınız feci halde ağrıyabilir. Bu sebeple, biz yazımızda yasal olan yöntemlerden bahsedeceğiz.
Önemli: Toplu e-posta gönderimi yaptığınız firmanın; Avrupa Birliği Ülkeleri için GPDR’a (Avrupa Birliği Veri Koruma Yönergesi), Türkiye için KVKK’ya (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) uygun olarak hizmet verdiğinizden emin olmalısınız.
  • E-Posta Sunucusu (Mail Server) Kiralamak
Birçok firma toplu mail gönderimine izin veren e-posta sunucuları kiralamaktadır. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken nokta, sunucu hizmeti aldığınız firmanın gerçekten bu hizmeti vermeye yasal olarak yetkili olup olmadığı hususudur. Toplu mail gönderimi için yasal izni olmayan firmalar; hem e-posta listenizi farklı amaçlar için kullanabilir, hem de sizi izinsiz posta gönderimi yapmış durumuna sokabilir.
Eğer normal bir web hosting, vps, vds ya da fiziksel sunucu kullanıyorsanız; hizmet sağlayıcı firmanın toplu e-posta gönderimine izin verip vermediğini net öğrenmeniz gerekir. Zira hosting firmalarının neredeyse tamamı, toplu mail gönderimine izin vermemektedir.
  • MailChimp
Ücretsiz versiyonunda ayda 12.000 posta gönderimine izin veren 10 USD ile 300 USD arasında aylık ödemeli paketleri bulunan, bir çok analiz aracı sayesinde kampanyanızı detaylı analiz etmeye imkan sağlayan, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir e-posta pazarlama firmasıdır. Firmanın ücretli ve ücretsiz güncel satış fiyatlarını
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
inceleyebilirsiniz.
  • Constant Contact
Bu e-posta pazarlama servisi; işlevsel e-posta editörü ile rakiplerinden ayrılan çeşitli özelliklere sahip. Bunun dışında sanki Google Analytics ekranı kullanıyormuşçasına, oluşturduğunuz kampanyanın detaylarını anlık olarak takip etmeniz mümkün. Tek dezavantajı ise MailChimp gibi ömür boyu ücretsiz kullanamayacak olmanız. Fakat firmanın sunduğu iki planı da ilk ay ücretsiz kullanmak mümkün. Üyelik başlatmak için ise kredi kartı bilgilerinizi doldurma şartı bulunuyor. Servisin sunduğu güncel planlara
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
ulaşabilirsiniz.
  • GetResponse
Üçüncü sırada tanıtacağımız e-posta pazarlama firmasının ilk avantajı; Türkçe müşteri hizmetleri sunuyor olması. En önemli iddiası ise, gönderdiğiniz e-postalar için %99 inbox garantisi sunması. Hali ile bu iddia kanıtlanabilir ya da aksi iddia edilebilir bir iddia değil. Fakat enterprise paketi haricindeki tüm paketlerini 30 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz. Firmanın ücretli planlarına
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
sayfa aracılığı ile erişebilirsiniz.
  • ConverKit
Fevkalade basit bir arayüz ile kodlanmış olan bu e-posta pazarlama aracı, beş bin adreslik listelere kadar 14 günlük ücretsiz deneme sürümü veriyor. Eğer çok karmaşık olmayan ve sade bir arayüz üzerinden e-mail marketing yapmak istiyorsanız, ConverKit tam size göre. ConverKit paketlerine ait fiyatları
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
kontrol edebilirsiniz.
  • Keap
Sıradaki e-posta pazarlama servisi için, sadece toplu mail gönderme sitesi demek çok yanlış olur. Zira bu servis size komple bir CRM yazılımı hizmeti sunuyor. Müşterilerinize ve satışlarınıza dair her türlü veriyi kaydetmeniz ve analiz etmeniz mümkün. Hali ile de en küçük üyelik paketi aylık 79 USD. Fakat bu servisi tecrübe etmek isterseniz, 14 günlük deneme süresi mevcut. Güncel servis fiyatlarına ulaşmak için
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
tıklayabilirsiniz.
  • Sendinblue
E-posta pazarlama, SMS marketing ve CRM sisteminin birlikte sunulduğu bu servis; depolama alanı yönünden de oldukça geniş kaynaklar sunuyor. Yani birçok serviste olduğu gibi size ayrılan alandan tasarruf etmek için kampanyalarınızı bilgisayarınıza indirmek zorunda değilsiniz. E-posta editörü ise alıştığımız klasik HTML editör olan servisin ücretli planlarına
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
erişebilir ve 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz. Unutmadan, eğer ay boyunca günde 300 e-posta gönderiminden fazlasına ihtiyacınız yoksa sendinblue’yu ömür boyu ücretsiz kullanabilirsiniz.
  • Drip
ECRM (e-ticaret CRM)servislerinin en iyilerinden biri olarak tanımlayabileceğimiz Drip; Woocommerce, Magento, Shopify gibi popüler e-ticaret sistemlerine entegre edilerek çalışabiliyor. Ayrıca onlarca web 2.0 yazılımına da entegre edilebiliyor. E-posta editörü, hızı ve diğer özellikleri ile göz dolduran bu servisin tüm özellikleri 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz. Üstelik deneme hesabı için kart bilgilerinizi girmeniz de gerekmiyor. 49 USD ile 1740 USD arasında değişen hazır paketleri görmek, kendinize özel paketi tasarlamak ya da ücretsiz deneme hesabı açmak için
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
tıklayabilirsiniz.
  • ActiveCampaing
Başka bir CRM + e-posta pazarlama sistemi olan servis ActiveCampaing ise farklı e-posta şablonu oluşturma seçenekleri ile rakiplerinden farklı bir kulvarda sıyrılmaya çalışıyor. Yalnız arayüzü oldukça karmaşık. Çözene kadar bir hayli mesai harcamanız gerekebilir. Ücretsiz deneme sürümü sunan servisin aylık ödeme planlarını
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
inceleyebilirsiniz.
  • AWeber
Kobileri hedefleyen bu hedefini resmi sitesinin anasayfasından da ilan eden AWeber; bu hedefini o kadar sahiplenmiş ki, web sitesi olmayan kullanıcılarına basit bir web sitesi bile sağlıyor. Bunun dışında sürükle bırak mantığı ile çalışan e-posta şablonu ile kampanya oluşturmak da oldukça basit. Ayrıca WordPress eklentisi de, deneyimlediğimiz en iyi mail marketing eklentilerinden biri. 30 günlük deneme paketi sunan bu servise ait ücretlendirme politikasına
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
ulaşmanız mümkündür. Yalnız bize gönderdikleri “merhaba” içerikli e-posta, Gmail hesabımızın spam klasörüne düştü.
  • MailerLite
En fazla 1000 farklı e-posta adresine ayda toplam 12.000 e-posta gönderimi sizin için yeterli ise MailerLite e-posta pazarlama servisini bir ömür boyunca ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Basit çalışma mantığı ve sade arayüzü sayesinde kullanım kolaylığı sunan bu servisin ücretli planları
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
sayfada listelenmiştir.

İzinli E-Posta Datası Nasıl Toplanır?
Bir e-posta pazarlama kampanyasının ilk adımı, elbette aktif kullanıcıların olduğu bir e-posta listesine sahip olmaktır. Eskiden bu listelere sahip olmak için oldukça basit yöntemler uygulamak yeterliydi. Herhangi bir şekilde (sitenize yorum gönderenlerden, e-posta adresini herkese açık sitelerde yayınlayanlardan) elde edilmiş adreslere; hiçbir bir yasal yaptırım olmadan ticari e-posta yollanabiliyordu. Fakat günümüzde yapılan yasal düzenlemeler ile birçok yöntem illegal duruma geldi. Arık e-posta adresinin sahibi, bizzat sizin firmanızdan ticari içerikli elektronik posta alımına izin vermiş olmalıdır.
KVKK’nın ülkemizde yürürlüğe girmesi ile birlikte, sizden ticari içerikli elektronik posta alımına izin vermeyen adreslere bu içerikleri göndermeniz, ağır cezai yaptırımlarla karşılaşmanıza neden olabilir.
İzinli e-posta adresi toplamanın tek yolu, kullanıcıların bir web sitesi üzerinden üyelik gerçekleştirmesi ve “ticari içerikli e-posta almaya izin veriyorum” seçeneğini işaretlemesidir. Hatta bazı firmalar (örneğin, Floormar); bir adım ileri gidip, ticari posta alım onayını SMS ile gerçekleştirmektedir.
Piyasada doluşan “izinli e-posta listesi” satan firmalara da itibar etmemenizi öneririz. Zira bu listelerde iznin hangi firmaya verildiği ve hangi koşullarda verildiği muammadır. Sadece bir şikayetle dahi başınız ağrıyabilir.

E-Posta Pazarlama Şablonu Nasıl Oluşturulur? E-Posta Pazarlama Kampanyalarında Şablon Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
Bir e-posta pazarlama kampanyasının ikinci adımı da e-posta şablonu oluşturmaktır. E-posta şablonları genelde, müşterinin firmanızla tanıştığı ilk an ya da firmanızı hatırladığı andır. Bu sebeple karmaşık, göz zevkini bozan, gerekli bilgiyi vermeyen, yanıltıcı içeriğe sahip şablonlardan uzak durmanız gerekmektedir.
E-posta gönderdiğiniz adreslerin bağlı olduğu e-posta sağlayıcı firmalar; resim içeriklerini ilk etapta kullanıcıya göstermezler ve e-posta metninin hemen üzerinde “Görselleri Görüntülemek İçin Tıkla” gibi bir buton olur. Bu sebeple şablondaki metinlerin merak uyandırması gerekir. Aksi halde kullanıcı; postanın tam halini görüntülemek için bu butona tıklamayacağından, kampanyanızdan gerekli dönüşümü almanız imkansız hale gelebilir.
Bazı e-posta servis sağlayıcıları ise mail içeriğindeki resimleri hiçbir şekilde göstermez. Bu sebeple posta şablonunda “İçeriği Tam Olarak Görüntüleyemiyorsanız Tıklayın” gibi bir buton olmalıdır. Bu buton sabit bir web sayfasına yönlendirilmeli ve içerik o sayfada tam olarak görüntülenebilmelidir. Bu sayede ürününüzle ilgilenen kişileri de kaybetmemiş olursunuz.
Bir e-posta şablonunun olmazsa olmazı, hatta yasal zorunluluğu “E-Posta Bülteninden Ayrıl” butonudur. Kullanıcı artık sizden posta almak istemiyorsa, bu isteğini gerçekleştirmek için bu seçeneği sunmaya kanunen zorunlusunuz. Ayrıca bu linkin e-posta şablonunda olması, spam klasörüne düşme oranınızı da azaltacaktır.
Başarılı bir e-posta şablonu hazırlamak için, firma ve kampanya renklerinizi de belirlemeniz gerekir. Birçok insanın görsel hafızası kuvvetlidir. “Görsem hatırlarım” sözünü kullanmayan yoktur. Bu sebeple tüm kampanyalarınızı, kurumsal kimliğinizi belli eden renklerde hazırlamalısınız.
Özetlemek gerekirse; e-posta şablonunu doğru hazırlamak, aslında o postaya dönüş alıp almayacağınızı belirleyen en önemli kriterdir. Okunması zor, dikkat çekmeyen, kullanıcıyı cezbetmeyen bir posta ile satış ya da pazarlama yapmak neredeyse imkansızdır. Sunduğunuz hizmet ne kadar uygun fiyatlı ve kaliteli olursa olsun; eğer bunu ifade edemezseniz, boşa kürek çekmiş olursunuz.

Başarılı Bir Email Pazarlama için A/B Testi
Bir e-posta pazarlama kampanyası oluştururken, web dünyasının her alanında ve gerçek yaşamda da kullanılabilecek A/B testi yapmak; kampanyanızdan azami düzeyde verim almanızı sağlayacaktır.
A/B testi mantığında, bir durumun iki farklı varyasyonunu test etmek vardır. Örneğin; e-posta şablonunuzu iki farklı şekilde hazırlayarak, hangisinin daha çok dönüşüm aldığını deneyebilir ve o kampanya için en çok geri dönüş aldığınız şablonu kullanabilirsiniz.
Aynı test demografik hedefleme için de kullanılabilir. Mesela; bir kampanyayı iki farklı yaş grubuna, cinsiyete, coğrafi konuma ya da test edilebilecek herhangi veriyi ikiye bölerek gönderebilirsiniz. Bu sayede satışa dönen postaların hangi grupta daha fazla olduğunu test edebilirsiniz.
A/B testlerini değişik varyasyonlarda sürekli uygulamanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bu sayede en doğru kampanyayı uygulayıp uygulamadığınızı analiz etme fırsatı bulabilirsiniz.

Toplu Mail Fiyatları
Bu yazının “Toplu Mail Gönderme Nasıl Yapılır?” başlığında, güvenilir e-posta pazarlama firmalarının fiyatlandırmalarını ilan ettiği linkleri yayınlamıştık. Bu servislere yüzlercesini eklemek mümkündür. Sektöre her gün ziyadesiyle fazla sayıda firma katılmaktadır.
Toplu mail fiyatı alırken ilk dikkat etmeniz gereken husus, servisin ücretsiz deneme hakkı verip vermediğidir. Zira yolladığınız elektronik postalar “inbox” kutusuna düşmüyor ise o hizmeti bedava da alsanız, zaman kaybedersiniz. Siz doğru düzgün bir toplu e-posta gönderimi hizmeti bulana kadar, potansiyel müşterileriniz ürün ya da hizmetlerinizi rakiplerinizden satın almış olabilir. Bu da zamandan daha fazlasını, yani paranızı kaybetmeniz anlamına gelir.
 
Üst Alt
erotik film izle sex filmleri izle hdd dolum çaycuma satılık daire çaycuma satılık daire - filyos satılık daire