Merhaba, tekrar hoş geldiniz!

Bilgi sahibi olanlarla ihtiyaç duyanları buluşturmak, farklı bakış açılarına sahip insanları bir araya getirerek birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak ve herkesin bilgisini paylaşmasını sağlamak istiyoruz.

Bitcoin Para Kazanma Bölümü Anlatım

Admin

S.E.O
Administrator
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
6,910
Beğeniler
12
Puanları
18,020
Konum
Zonguldak
Ad Soyad
Turhan Karabulut
Meslek
Emlak
Yaş
45
Herkesin Merak Ettiği, En Çok Sorulan 7 Temel Bitcoin Sorusunun Cevabı​

Bitcoin, elektronik ortamda oluşturulup saklanan, dijital bir para birimidir. Bitcoin kimsenin kontrolünde değildir. Yani paraya bir grup insan hükmedemez, herkesin ortak kararı uygulanır. Dolar veya euro gibi basımı yapılamaz. İnsanlar ve işletmeler tarafından, dünyanın dört bir yanındaki bilgisayarlarda matematik problemlerini çözen yazılımlarla üretilir.

file-4_1024x1024.jpg
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::​
Bitcoin Nedir?​
Bitcoin, kripto para olarak bilinen ve sürekli olarak gelişen para kategorisinin ilk örneğidir.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::​
Bitcoin’i standart para birimlerinden farklı kılan nedir?​

Bitcoin ile elektronik ortamda bir şeyler satın alınabilir. Bitcoin, bu anlamda dijital olarak takas edilebilen dolar, euro veya yen gibi geleneksel para birimlerine benzer.

Bununla birlikte, Bitcoin’i geleneksel para birimlerinden farklı kılan en önemli özelliği bir merkezden yönetilmiyor olmasıdır. Bitcoin ağını denetleyen hiçbir kuruluş yoktur. Bu durum çoğu insanın içini rahatlatmakta çünkü büyük bankaların parayı manipüle edemediği anlamına geliyor.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::​
Bitcoin’in yaratıcısı kimdir?​

Satoshi Nakamoto adındaki bir yazılım geliştiricisi, matematiksel kanıta dayalı bir elektronik ödeme sistemi olan Bitcoin’i tasarlamıştır. Satoshi’nin hayali, tüm merkezi otoritelerden bağımsız ve elektronik ortamlarda oldukça düşük bir işlem ücretiyle neredeyse anında transfer edilebilen bir para birimi oluşturmaktı.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::​
Bitcoin’i kim basmaktadır?​

Hiç kimse. Bitcoin, kendi kuralını koyan merkez bankalarının kapalı kapısı ardında halka açık olmayan yöntemlerle basılmıyor. Sözü geçen bu bankalar, ulusal borçları ödemek amacıyla daha fazla para üreterek bu paraların değerlerini düşürebiliyorlar.

Bunların aksine, Bitcoin herkesin katılabildiği bir topluluk tarafından dijital olarak basılıyor. Bitcoin’ler, insanlar arasında dağıtılmış ağın bilgisayar işlemci gücünden faydalanılarak “kazılıyor”. Aynı zamanda bu ağ sanal parayla yapılan işlemleri doğruluyor yani Bitcoin’i kendi ödeme ağı haline getiriyor.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::​
Öyleyse sınırsız Bitcoin üretimi söz konusu değil mi?​

Hayır, değil. Bitcoin protokolünde (Bitcoin sisteminin devam etmesini sağlayan kurallar) yalnızca 21 milyon Bitcoin üretilecek. Bununla birlikte, bu paralar daha küçük parçalara bölünebiliyor (bölünebilen en düşük miktar, bir Bitcoin’in yüz milyonda biri kadardır ve bu birim, sistemin kurucusu olan “Satoshi”nin adını almıştır)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::​
Bitcoin ne üzerine kuruludur?​

Geleneksel para birimleri, altın veya gümüş esası üzerine kuruludur. Teoride, bankaya bir dolar verdiğinizde bir miktar altın alabilmeniz gerekir (ancak bu durum pratikte işe yaramamıştır). Bunların aksine, Bitcoin altın üzerine değil matematik üzerine kuruludur.

Dünyanın dört bir yanındaki insanlar, bir matematik formülünden faydalanan yazılım programları sayesinde Bitcoin üretiyorlar. Bu matematik formülü, herkesin kullanımına ve denetimine açıktır, isteyen herkes kontrol edebilir.

Yazılım da açık kaynaklı olduğundan, herkes yazılımı kontrol edip görevlerini yerine getirdiğinden emin olabiliyor. Bitcoin yazılımına katkıda bulunmak istiyorsanız buraya göz atın.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::​
Bitcoin’in özellikleri nelerdir?​

Bitcoin’i hükümet destekli para birimlerinden ayıran en önemli 7 özellik şu şekildedir:

1. TEK BIR MERKEZDEN YÖNETILMEZ
Bitcoin ağı, merkezi bir otorite tarafından kontrol edilemez, yani paraya bir grup insan hükmedemez, herkesin ortak kararı uygulanır. Bunun için Bitcoin madenciliği yapan ve işlemleri doğrulayan tüm makineler birlikte çalışır ve bu yüzden makineler ağ içerisinde önemli bir yere sahiptir. Bunun anlamı şudur: Parayı kontrol eden bir merkezi otorite, para politikasıyla oynayıp ekonomiyi zarara uğratamaz veya 2013 yılında Central European Bank’in Kıbrıs’ta yaptığı gibi insanların paralarını elinden alamaz. Üstelik ağ üzerindeki herhangi bir makine çevrimdışı kalsa bile para akışı devam eder.
2. KURULUMU KOLAYDIR
Geleneksel bankalar, yalnızca bir banka hesabı açmak için bile sizden çok sayıda işlem yapmanızı ister. Kobi hesabı oluşturma işlemi de bürokrasinin zorlaştırdığı, bunaltıcı işlerden bir diğeridir. Tüm bunların aksine, hiçbir soru cevaplamak ve hiçbir ücret ödemek zorunda kalmadan saniyeler içinde bir Bitcoin hesabı oluşturabilirsiniz.
3. ANONIMDIR
En azından bir yere kadar. Kullanıcılar, birden fazla Bitcoin adresine sahip olabilirler ve bu adreslerde isim, adres veya diğer kişisel bilgiler kullanılmaz ancak…
4. TAMAMEN ŞEFFAFTIR
... Bitcoin, ağ üzerinde gerçekleşen tüm işlemlerin detaylarını büyük defterin çok daha geniş bir versiyonu olan blok zinciri adındaki bir sistemde depolar. Blok zincirinden hiçbir şeyi saklayamazsınız. Bunu dünya üzerinde açık tutulan bir muhasebe defteri olarak da düşünebilirsiniz, yani deftere yazılan işlemlerin tamamını herkes görebilir. Herkese açık olan bir Bitcoin adresiniz varsa herkes bu adreste ne kadar Bitcoin’in olduğunu bilebilir, yalnızca bunların size ait olduklarını bilemezler. Ne var ki insanlar sürekli aynı Bitcoin adresini kullanmamak veya tek bir adrese büyük miktarlarda Bitcoin göndermemek gibi önlemlerle Bitcoin ağı üzerindeki faaliyetlerini daha gizli bir hâle getirebilirler.
5. İŞLEM ÜCRETLERI SON DERECE DÜŞÜKTÜR
Bankanız uluslararası transfer için 30$ ücret ister. Bitcoin’de böyle bir durumla karşılaşmazsınız.
6. HIZLIDIR
Her yere para gönderebilirsiniz ve bu paralar Bitcoin ağı işlemi doğruladığı anda karşı tarafa ulaşır.
7. GERI ALINAMAZ
Bitcoin’lerinizi gönderdiğinizde, alıcı size iade etmediği takdirde geri alamazsınız.
Sırada hangi rehberi hazırlayalım? Siz söyleyin, fikrinizi yorumlarda görmek istiyoruz. kriptotek.com kripto para rehberiniz. #Bitcoinneddir #Bitcoin #Kriptopara #Bitcoinözellikleri
 
Üst Alt
erotik film izle sex filmleri izle hdd dolum çaycuma satılık daire çaycuma satılık daire - filyos satılık daire