- Ad Soyad
- Turhan Karabulut
- Meslek
- Emlak
Bir ses bir ürün için sadece onu yaratan yazara doğru geliyorsa, o kadar başarılı olmayacak diye düşündüm. Ürünü her gün yapan ve soluyan kişilere - ürün yöneticilerimize, tasarımcılarımıza, mühendislerimize - doğru ses vermesi gerekiyor. Sonunda, bir ürün sesi ancak ürün ilkelerine uygunsa gerçekten parlayacaktır. Ve bir ürün ekibi olarak, nakliye özelliklerini ve sorunları çözmeyi o kadar yakalamıştık ki, prensiplerimiz üzerine beyin fırtınası yapmak için asla oturmadık.
Yani yol benim için açıktı.
İşte verdiğim bilgi istemleri:
Yani yol benim için açıktı.
- Öncelikle ürün prensiplerimizi tanımlamamız gerekiyordu .
- İlkelerimizden, temel değerlerimizle eşleşen bir ürün sesi çıkarırdık.
- Son olarak, yeni bulunan ürün sesimizde nasıl yazılacağına dair UX yazma yönergeleri taslağı hazırlardık .
İşte verdiğim bilgi istemleri:
- Teams ile ilişkilendirdiğiniz tüm kelimeleri listeleyin.
Bu soruya "beyin dökümü" adını verdik. İnsanlara içgüdüsel, yaratıcı olmaları için iki buçuk dakika verdim ve aklına gelebilecek tüm kelimeleri bana verdim. - Teams, kullanıcılara _______ yardımcı olur.
Bu soruyla insanların günlük hayatımıza odaklanmasını istedim. Müşterilerimiz için ne yapıyoruz? Hangi sorunları çözmeye çalışıyoruz? - Deneyim açısından, kullanıcıların Teams'i ____ (marka) ile ilişkilendirmesini isterim.
Yine içgüdüsel çağrışımların peşindeydim. İdeal olarak, içerik açısından onlardan ilham alıp alamayacağımızı görmek için daha sonra keşfedebileceğim bir web sitesi listesi istedim. - Takımlar benzersizdir çünkü [o] ________.
İnsanlardan bizi pazarda farklı kılan niteliklere odaklanmalarını istedim. Ürünü öne çıkaran nedir?