Merhaba, tekrar hoş geldiniz!

Bilgi sahibi olanlarla ihtiyaç duyanları buluşturmak, farklı bakış açılarına sahip insanları bir araya getirerek birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak ve herkesin bilgisini paylaşmasını sağlamak istiyoruz.

Drone Ehliyeti – Ticari İHA Pilotu Eğitimi – İHA0/İHA1/İHA2/İHA3

Admin

S.E.O
Administrator
Ad Soyad
Turhan Karabulut
Meslek
Emlak
Drone Ehliyet - 1.jpg Drone Ehliyet - 2.jpg Drone Ehliyet - 3.jpg Drone Ehliyet - 4.jpg Drone Ehliyet - 5.jpg

Yaygın olarak drone ehliyeti olarak da anılan SHGM Onaylı Ticari İHA Pilotu Eğitimlerimiz İHA0 (iha-0), İHA1 (iha-1) ve İHA2 (iha-2) olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenmektedir. İHA0 (iha-0) drone ehliyeti ile ağırlığı 4kg’a kadar olan cihazları, İHA1 (iha-1) drone ehliyeti ile 25 kg’a kadar olan cihazları, İHA2 (iha-2) drone ehliyeti ile 150 kg’a kadar olan cihazları, İHA3 (iha-3) drone ehliyeti ile 150 kg ve üzeri tüm cihazları kullanabilirsiniz.

Güncel İHA Pilotu Eğitimlerimiz

• İHA2 Genel Başvuru (Başvurunuzu Yapın, Eğitim Açıldığında Bilgi Verelim)
  • 25 Ağustos 2025 Online İHA2 Eğitimi
  • 21 – 25 Temmuz 2025 Online İHA1 Akşam Eğitimi
  • 28 – 29 – 30 Temmuz 2025 Online İHA1 Eğitimi
  • 11 – 15 Ağustos 2025 Online İHA1 Akşam Eğitimi
  • 16 – 17 Ağustos 2025 Online İHA0 Eğitimi
  • 18 – 19 – 20 Ağustos 2025 Online İHA1 Eğitimi
  • 23 – 24 – 30 Ağustos 2025 Online İHA1 Hafta Sonu Eğitimi
  • 01 – 05 Eylül 2025 Online İHA1 Akşam Eğitimi
  • 08 – 09 – 10 Eylül 2025 Online İHA1 Eğitimi
  • 13 – 14 – 20 Eylül 2025 Online İHA1 Hafta Sonu Eğitimi
  • 27 – 28 Eylül 2025 Online İHA0 Eğitimi
  • 29 – 30 Eylül – 01 Ekim 2025 Online İHA1 Eğitimi

İHA0 / İHA1 Drone Ehliyeti

İHA0 (iha-0) pilotluk eğitimi, 2 gün / 16 saatte (her gün 09:30 – 18:30 saatleri arasında),

İHA1 (iha-1) pilotluk eğitimi, 4 gün / 32 saatte (her gün 09:30 – 18:30 saatleri arasında) tamamlanmaktadır.

Dilerseniz öncelikle İHA0 (iha-0) drone ehliyetini alıp sonrasında ücret ve ders saati farkını tamamlayarak İHA1 (iha-1) drone ehliyetine yükseltebilirsiniz. Ya da İHA0 (iha-0) drone ehliyetini almadan direk İHA1 (iha-1) drone ehliyetine sahip olabilirsiniz.

TR-İHA-E-14 yetki numarası ile İHA0/İHA1 eğitimlerimizi düzenlemekteyiz.

İHA2 Teorik Eğitim

Sapmaz Havacılık olarak İHA2 (iha-2) teorik eğitim konusunda SHT-İHA Talimatı EK-9 kapsamında üretici olarak yetkilendirilen ilk ve tek eğitim kuruluşuyuz. TR-İHA-E-84 yetki numarası ile İHA2 (iha-2) eğitimlerimizi düzenlemekteyiz.

İHA2 eğitimlerimizdeki ön şart adayın 2. Sınıf Sağlık Sertifikası sahibi olmasıdır. Bu sağlık sertifikası Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı Havacılık Tıp Merkezleri’nden alınabilmektedir. Güncel havacılık tıp merkezlerine ulaşmak için tıklayın.

İHA2 (iha-2) teorik eğitim, 11 gün / 90 saatte (her gün 09:30 – 18:30 saatleri arasında) tamamlanmaktadır.

İHA2 Pratik Eğitim

Bilindiği üzere SHT-İHA Talimatı kapsamında İHA2 (iha-2) sınıfı hava araçları için pratik/uçuş eğitimi, sadece Uçuş Eğitim Organizasyonları (ATO) ya da İHA2 üreticileri tarafından özel uçuş izni alınmış ve tescil işlemleri yerine getirilmiş İHA2 (iha-2)’ler ile verilebilmektedir. Detaylı bilgi için:
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.

İHA2 (iha-2) pratik eğitim, 5 gün / 39 saatte (36 saat uçuş eğitimi, 3 saat bakım onarım eğitimi, her gün 09:30 – 18:30 saatleri arasında) tamamlanmaktadır.

İHA2 (iha-2) Pratik Eğitimlerimizi, Özel Uçuş İzni bulunan, kendi üretimimiz olan TC-I0018, TC-I0042, TC-I0043 ve TC-I0251 tescil işaretli İHA2 (iha-2) sınıfı Zirai İnsansız Hava Araçlarımız (ZİHA) ile gerçekleştirmekteyiz.

İHA2 Pratik Eğitimlerimizde simülatör kullanmıyoruz. Eğitimin tamamını uygulamalı olarak gerçekleştiriyoruz. Eğitimin sonunda her bir kursiyerimizi ZİHA operasyonunu tek başına yönetebilecek şekilde mezun ediyoruz.

Uzaktan Eğitim İle Drone Ehliyeti / İHA Ehliyeti

İHA2 eğitimlerinin teorik kısmını online olarak alabilirsiniz. Eğitim tarihleri için eğitim takvimimize göz atabilirsiniz.

Eğitim Sonunda Verilecek Belgeler

İHA0/İHA1 Eğitimlerinin sonunda, SHGM’nin Yetkilendirilmiş İHA Eğitim Kuruluşları için yayınladığı 18.12.2017 tarihli duyurusunda
) yer alan formata uygun olarak düzenlenmiş drone ehliyetini sizlere teslim ediyoruz. Bunun yanında havalimanı çevresinde uçuş izni almanız gerektiğinde sistem tarafından istenilen R/T Telsizle Haberleşme Belgesi‘ni yine bu eğitim sonunda sizlere teslim ediyoruz. Eğitim gününden bir gün öncesine kadar kayıt işlemleri devam etmektedir.

Devam Zorunluluğu

İHA0 (iha-0), İHA1 (iha-1), İHA2 (iha-2) drone ehliyeti eğitimlerimizde %20 devamsızlık hakkınız bulunmaktadır.

Bilgilerinizi bırakın hemen arayalım!

Drone ehliyeti eğitimlerimiz hakkında bilgi almak ya da kayıt olmak için hemen aşağıdaki formu doldurun.
Tıklayarak bilgi alabilirsiniz..

Son düzenleme:
Üst Alt
erotik film izle sex filmleri izle hdd dolum çaycuma satılık daire çaycuma satılık daire - filyos satılık daire