- Ad Soyad
- Turhan Karabulut
- Meslek
- Emlak
Mobil - iOS: Çalıntı Cihaz Korumasında Güvenlik Gecikmeleri
Çalıntı Cihaz Koruması'nın iPhone ve iOS cihazlardaki işlevi ve müşterileri nasıl etkilediği açıklanmaktadır.
Çalıntı Cihaz Koruması, iPhone'lara yönelik bir Apple özelliğidir ve cihazınıza yetkisiz erişimi ve değişiklikleri önlemek için güvenlik katmanları ekler. Belirli eylemler için Face ID veya Touch ID kimlik doğrulaması gerektirir ve ayrıca başkalarının iPhone veya Apple Kimliği hesabınızı kilitleyebilecek değişiklikler yapmasını engelleyen bir Güvenlik Gecikmesi içerir.
iOS 17'de tanıtılan Çalınan Cihaz Koruması, cihazınızı daha güvenli hale getirir. Çalınan Cihaz Koruması, iOS cihazlarda etkinleştirilebilen ve kötü niyetli kişilerin kaybolan, çalınan, ele geçirilen veya kilit açma parolası ele geçirilen bir cihazda işlem yapmasını zorlaştıran gelişmiş bir güvenlik özelliğidir.
Çalıntı Cihaz Koruması ne işe yarar?
Çalınan Cihaz Koruması, iPhone'unuz bilinmeyen bir konumdayken ve cihazda yönetimsel işlemler gerçekleştirmeye çalıştığınızda 1 saatlik bir güvenlik gecikmesi uygular . Çalınan Cihaz Koruması, aşağıdakilerden herhangi birini yapmaya çalıştığınızda gecikmeyi başlatır:- Apple Kimliği Parolanızı değiştirin
- Apple Kimliğinizden çıkış yapın
- Kimlik doğrulama yöntemlerini (biyometri, şifre vb.) ekleyin veya kaldırın.
- Herhangi bir ayarı sıfırlayın veya cihazı silin
- Konum servislerini veya FindMy'ı kapatın
- Çalınan Cihaz Korumasını Kapatın
Not: iOS cihazınızda konum servislerine izin vermezseniz veya Önemli Konumlar işlevini devre dışı bırakırsanız, Çalınan Cihaz Koruması konumdan bağımsız olarak her zaman güvenlik gecikmesini uygular .
You do not have permission to view link
Giriş yap veya üye ol.
Çalıntı Cihaz Korumasının dezavantajları var mı?
Çalıntı Cihaz Koruması, saldırganları engellemek için güvenlik gecikmesi eklediğinden, müşterilerin hesaplarda oturum açıp kapatma gibi genel sorun giderme adımlarını gerçekleştirmeden önce, istek meşru olsa bile bir saat beklemeleri gerekecektir . Bu durum, kullanıcılar için sorun gidermeyi daha zor ve zaman alıcı hale getirir.Önemli : Çalıntı Cihaz Koruması açıkken ET&S'den destek almayı planlıyorsanız, bu özelliğin güvenlik gecikmesini etkinleştireceğini ve cihazınızla ilgili sorunları düzgün bir şekilde gidermemize izin vermeyeceğini lütfen unutmayın. Lütfen desteğe gelmeden en az bir saat önce Çalıntı Cihaz Koruması'nı devre dışı bırakın ( aşağıdaki talimatlar ).
Çalınan Cihaz Koruması iOS açılır penceresini gösteren resim :
Çalınan Cihaz Koruması Nasıl Açılır veya Kapatılır
Görev: Çalınan Cihaz Korumasını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmakTalimatlar
Adım 1 - " Ayarlar " ı açınAdım 2 - Aşağı kaydırın ve " FaceID ve Parola " ya tıklayın
Adım 3 - Parolanızı girin
Adım 4 - " Çalınan Cihaz Koruması " na tıklayın
Adım 5 - Açık veya Kapalı konuma getirin
iPhone'da güvenlik gecikmesini devre dışı bırakmak için gereken her şey bu kadar. Oldukça kolay. iPhone'unuzdaki Çalıntı Cihaz Koruması özelliğini Ayarlar'dan kapattığınızda, güvenlik gecikmesi otomatik olarak kaldırılır. Fikrinizi değiştirirseniz, Çalıntı Cihaz Koruması'nı istediğiniz zaman açabilirsiniz.
Sonuç
Çalıntı Cihaz Korumasını artık etkinleştirdiniz veya devre dışı bıraktınız .
You do not have permission to view link
Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme: