- Ad Soyad
- Turhan Karabulut
- Meslek
- Emlak
Notepad++'ın iki örneğini açın
Masaüstümde iki adet Notepad++ kısayolu olmasını istiyorum, her birinin exe simge kısayoluyla birlikte yüklü iki adet Notepad++ olduğunu hayal edin, istediğim bu, böylece iki projede çalışabilirim,Tüm örnekleri ve "multiins" veya "atl + f6" ile denedim ama istediğim gibi çalışmıyor,
tekrar ediyorum, bu aynı başlıklı diğer sorulardan farklı, notepad++'ın iki kısayol simgesine sahip olmak istiyorum, her biri kendi dosyalarını açıyor,
eğer mümkün değilse, notepad++ ve sublime-text'i aynı anda kullanmam gerekecek, ancak bu çok çirkin bir seçenek olacak
Teşekkürler, notepad++ 5.9.6 kullanıyorum (notepad++ ve sublimetext'i açtığınızı ve her birinde farklı projeler üzerinde çalıştığınızı düşünün, bunu sadece notepad++ ile yapmak istiyorum, iki notepad++ açmak istiyorum,
Taşınabilir sürümün iki örneğini açmayı denediniz mi?
Evet, notepad++ yükleyicisinin eklentileri %AppData% konumuna yerleştirmeme seçeneği var
Notepad++'ı Komut Satırı Anahtarları ile başlatabilirsiniz -multiInst. Bu, dosyaları çift tıklama veya sağ tıklama ile açarken ekstra örneklerin başlatılmasını sağlayacaktır. Masaüstü kısayolunun Özellikler'inden erişebileceğiniz komut satırı da dahil olmak üzere herhangi bir komut satırı işe yarayacaktır.
Bu ayardan bağımsız olarak, düzenlenen bir belgeyi her zaman Görünüm menüsünden veya sekme sağ tıklama menüsünden başka bir örneğe gönderebilir veya başka bir örnekte Çalıştır -> Aç komutunu çağırabilirsiniz.
Örnek başına bir dosya zorlamak için Not Defteri benzeri davranış, bkz. Not Defteri benzeri Davranış. Bu sekme çubuğunu gizleyecektir, ancak Ayarlar -> Tercihler -> Sekme çubuğu'ndan geri yükleyebilirsiniz .
Ayrıca Explorer Context Menu'nün özelliklerine erişebilir ve -multiInstorada bulunan komut satırındaki anahtarı takabilirsiniz.
Ayarlar -> Tercihler -> Çoklu Örnek tercih widget'ı, Notepad++'ın birden fazla örneği işleme şekli arasında seçim yapmanıza olanak tanır:
- varsayılan olarak, tek örnek modu
- her zaman birden fazla örnek kullan
- yeni örnekte oturumu aç
- İki ek not: Bu özellik yalnızca diskteki değiştirilmemiş dosyalarla çalışır (henüz kaydedilmemiş yeni dosyalarla ve düzenleyicide kaydedilmemiş değişiklikler bulunan diskteki dosyalarla çalışmaz). -
- MultiInst çalışıyor. Aynı sekmelerin aptalca bir örneğini aç ama çalışıyor. Teşekkürler.
- İkinci dosyayı açtığınızda, ikinci bir sekme olarak açılırken, sekmeyi tutup Notepad++'dan dışarı sürükleyerek ikinci bir oturumda açabilirsiniz. Firefox, Chrome ve IE'nin sekmelerle yaptığı gibi.
Bu yalnızca kaydedilmiş dosyalarla çalışır. Sadece yeni bir sekme açarsanız ve kaydetmezseniz, yeni bir pencerede açılmaz.
- Evet, ancak kapattığımda, sadece tek bir örnek olarak, notepad++'ı tekrar açtığımda, pencerelerden yalnızca biri görünecek,
- 15 GYBE'nin çözümünde yazdığı gibi, Ayarlar -> Tercihler -> Çoklu Örnek -> Her zaman çoklu örnek modunda, benim durumumda bu gerçekten işe yarıyor
- 2 Bir sekmeyi pencereden dışarı sürüklemek onu yeni bir pencerede açmıyor.... Çoklu örnek modunu etkinleştirdim. Uygulamanın simgesine çift tıklayarak yeni bir pencere açabiliyorum, ancak bir belgeyi başka bir pencereye nasıl taşıyabilirim? PS: Dışarı sürüklemek bir dosyayla işe yarıyordu... ancak bellekteki yeni bir belgeyle yaramıyordu.
- Bu çözümü beğeniyorum çünkü tek bir örneğin davranışını kaybetmek istemiyorum. Sadece iki örneğe ihtiyaç duyduğum özel senaryolarda oluyor. Ayrıca, henüz kaydedilmemiş yeni bir belgeyse bunun işe yaramadığını fark etmek de iyi.
- 3 Kaydedilmiş dosyaları kullanırken dışarı sürüklemek benim için işe yarıyor. Yeni bir pencerede sekmeyi açıyor. Garip olan şey, sadece "karalama kağıdı/karalama notları" için kullandığım yeni (kaydedilmemiş) bir sekmem varsa işe yaramaması. Sanırım sadece bir yerde kaydedilmiş bir çöp metin dosyasına ihtiyacım var, böylece onu karalama için kullanabilirim.
Yeni örnekte açmak için Alt + F6 kısayolu var. Ayrıca her zaman yeni örnekte açmak istiyorsanız ayarlar->tercihler->Çoklu örnek'e gidin, burada her zaman çoklu örnek modunda seçeneğini seçebilirsiniz.
Neden birilerinin bu basit ve anlamlı cevabı onaylamadığından emin değilim - sonuçta ben de en basit çözüm yolu olduğu ve sorunumu çözdüğü için buna başvurdum.
- Ayarlar > Tercihler > Çoklu Örnek > Her zaman çoklu örnek modunda
- Yeni bir dosya varsa, çoklu örnek çalışmıyor. Önce bu dosyayı kaydetmeniz ve ardından sekmeyi pencereden dışarı taşımanız gerekir.
- Farklı pencerelerde çalışırken bile tek bir örnekte çalışır. Bu tür bir uygulamanın başka bir örneğini Microsoft Office'in Excel'inde bulabilirsiniz.
- Dosya pencereleri açarsınız, ancak tam olarak bir işlemde (EXCEL.EXE) çalışır.
- Mevcut oturumdan bir sekmeyi masaüstüne sürükleyip bıraktığımda başka bir örnek açılıyor.
- Bir dahaki sefere, sorunun sadece başlığını değil, daha fazlasını okuduğunuzdan emin olun.
- Dürüst olmak gerekirse, bu cevap kabul edilen cevaba (anladığım kadarıyla) benziyor. Ben de soruyu cevaplamadığını düşünmüştüm ama.
notepadd++'ın github deposu
- github.com/notepad-plus-plus/notepad-plus-plus
ne olacağını gösterir. Çoklu örnek ayarına göre bir bool belirler:
const NppGUI & nppGUI = nppParameters.getNppGUI();
if (nppGUI._multiInstSetting == multiInst) isMultiInst = true;
// Only the first launch remembers the session
if (!TheFirstOne)
cmdLineParams._isNoSession = true; }
Eğer çoklu örnek yoksa kod başka bir örnek arar ve yeni veriyi oraya kopyalar:
if ((!isMultiInst) && (!TheFirstOne))
{ HWND hNotepad_plus = ::FindWindow(Notepad_plus_Window::getClassName(), NULL);
....
COPYDATASTRUCT paramData;
paramData.dwData = COPYDATA_PARAMS;
paramData.lpData = &dto;
paramData.cbData = sizeof(dto);
::SendMessage(hNotepad_plus, WM_COPYDATA, reinterpret_cast<WPARAM>(hInstance), reinterpret_cast<LPARAM>(¶mData));
Notepad++ Nedir?
Notepad++, çeşitli programlama dillerini ve doğal dilleri destekleyen ücretsiz (hem "özgür konuşma" hem de "özgür bira" anlamında ücretsiz) bir kaynak kodu düzenleyicisi ve Notepad'in yerini alan bir programdır. MS Windows ortamında çalışır ve kullanımı tarafından yönetilir .
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
Daha fazla bilgi için Notepad++ resmi sitesini ziyaret edin .
Notepad++ Sürüm Anahtarı
7.6.5 sürümünün yayınlanmasından bu yana Notepad++, aşağıdaki anahtarla GPG kullanılarak imzalanmaktadır:
İmzalayan:E-posta: [email protected]
0x8D84F46E
Anahtar Kimliği:
14BC E436 2749 B2B5 1F8C 7122 6C42 9F1D 8D84 F46E
Anahtar parmak izi:
RSA 4096/4096
Anahtar türü:
2019-03-11
Oluşturuldu:- 2027-03-13
- Son kullanma tarihi:
- github.com/notepad-plus-plus/notepad-plus-plus/blob/master/nppGpgPub.asc
Desteklenen İşletim Sistemi
Microsoft tarafından hala desteklenen tüm Windows sistemleri Notepad++ tarafından desteklenmektedir. Ancak, tüm Notepad++ kullanıcıları en yeni sistemi kullanamaz veya kullanmak istemez. Bunlardan biriyseniz ihtiyaç duyabileceğiniz Desteklenen sistemler bilgisi burada.
Notepad++'ı Oluşturun
Notepad++'ı kaynak koddan derlemek için lütfen
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
Katkı
Katkılarınız memnuniyetle karşılanır. Katkınızın kabul edilme olasılığını artırmak için aklınızda
You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.You do not have permission to view link Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme: