Merhaba, tekrar hoş geldiniz!

Bilgi sahibi olanlarla ihtiyaç duyanları buluşturmak, farklı bakış açılarına sahip insanları bir araya getirerek birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak ve herkesin bilgisini paylaşmasını sağlamak istiyoruz.

Plesk Panel Nedir? Plesk Kontrol Panel Özellikleri ve Fiyatı

Admin

S.E.O
Administrator
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
6,910
Beğeniler
12
Puanları
18,020
Konum
Zonguldak
Ad Soyad
Turhan Karabulut
Meslek
Emlak
Yaş
45
plesk-panel-1.png

Plesk Panel Nedir? Plesk Kontrol Panel Özellikleri ve Fiyatı

1 - Plesk Panel Nedir?
Plesk Panel, web sitelerinde hosting ve domain işlemlerini yapabilmeyi sağlayan dünyada pek çok kullanıcı tarafından tercih edilen bir yönetim ve kontrol panelidir. Plesk, sitelerdeki web sitesi kurulumu, mail adresi oluşturma, klasör izinlerini düzenleme, verileri kaydetme ve yedekleme gibi site yönetiminde kullanılan işlemleri kullanıcıların rahatlıkla yapabilmesine imkân tanımaktadır.

plesk-panel-1.png

İlk olarak Plesk Inc. Firması tarafından tasarlanan Plesk, 2003 yılında Swsoft Firmasının Plesk Inc. Firmasını bünyesine katması ile bu firmanın bünyesinde yer almaya başlamıştır. 2008 yılında Sowdoft ve Parallels firmalarının birleşmesi sonucunda Plesk, bu tarihten itibaren Parallels Firmasının yönetimi altında hosting işlemleri üzerine faaliyet göstermeye başlamıştır ve günümüzde de hala bu firma bünyesinde faaliyet göstermektedir.

Dünya genelinde pek çok kullanıcı tarafından web sitelerinin oluşumunda kullanılan bir kontrol ve yönetim paneli olan Plesk, 140 ülkeye satılmaktadır. 32 dil seçeneğiyle hizmet veren Plesk, dünya üzerinde yaklaşık olarak 380 bini aşkın sunucuda çalışmakta ve 11 milyon web sitesi tarafından kullanılmaktadır. Dünyanın pek çok yerindeki sunucularda tercih edilmesi Plesk panelin yaygınlığını giderek attırmaktadır.

plesk-panel-3.png

Plesk panel hem Windows hem de Linux sunucularda çalışabilme özelliğine sahiptir. Özellikle Windows üzerinde çalışan başka kontrol bir yönetim panelinin olmaması Plesk panelin çok tercih edilmesine neden olmaktadır. Windows üzerinden Server 2003 ve Server 2008 ile birlikte kullanılan Plesk, Linux üzerinden SUSE, Fedora, Redhat gibi dağıtım sistemlerinde kullanılmak içinde farklı sürümlere sahiptir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
2 - Plesk Panel Özellikleri Nelerdir?
Plesk panel, bir web sitesinde rahatlıkla işlem yapmaya olanak sağlayacak birçok özelliğe sahiptir. Bu özelliklerinden biri, domain yönetimidir. Plesk panel ile alan adını (domain) yönetmenin yanı sıra değiştirebilmek veya silebilmek mümkündür. Bu silme, yenileme işlemi için kullanan kişinin site için almış olduğu hosting hizmetinin (barındırma hizmeti) alan adını değiştirmeye ne kadar izin verdiği önemlidir.

Plesk panel, web sitesi için satın alınana web hosting hizmetinin müsaade ettiği ölçüde e-posta hesabi oluşturma özelliğine sahiptir. Plesk panel ile e-posta hesabı adresi oluşturma işlemi oldukça kolaydır. E- posta hesabı açmak için ilk önce “Home” butonuna daha sonra “Alan Adı” butonuna tıklamak ve buradan hesap oluşturmak yeterlidir.


Plesk panelin en önemli özelliklerinden biri de site trafiğini takip edebilmesidir. Site trafiğinin takip edilmesi, sitenin performansının yüksek olup olmadığını, kullanıcıların etkin bir biçimde siteye girip girmediğini görmek açısından son derece önemlidir. Plesk panel, site içerisindeki trafiği takip ederek sitenin sahiplerine rapor gönderir. Böylece sitenin kurucuları, sitelerinin işlevini ve performansını daha rahat bir şekilde değerlendirebilirler.

Plesk panel, mobil ile uyumlu olması özelliği ile web sitelerinin yalnızca bilgisayar üzerinden değil, akıllı telefonlardan ve tabletlerden de kontrol edilebilmesine olanak tanır. Kontrol ve yönetim panelinin belirli zaman aralıklarında gönderdiği güncellemeler ile güvenlik zafiyeti önlenir ve en yeni önemler alınmış olur. Böylece siteler kullanıcılarına daha korunaklı bir platform sunma olanağına erişir.

plesk-panel-4.png
Plesk panelin güvenliği arttırmak amacını taşıyan bir özelliği de web sitelerinde verilerin yedeklenmesine imkân tanımasıdır. Bu sayede bilgilerin kaybolup gitmesinin önüne geçilir ve site içerisindeki veriler daha güvenli bir hale gelir. Bunun yanı sıra, hata raporlarının da kayıtlarını tutan kontrol ve yönetim paneli, oluşabilecek sorunlarında önüne geçmiş olur.

Plesk panel özellikleri arasında MySQL veritabanı oluşturma ve PHP admin girişini yapabilme özellikleri de bulunmaktadır. Böylelikle kullanıcıların adı, maili, şifresi gibi bilgileri korunmuş olur ve web sitesine girmek ve işlem yapmak çok daha hızlı bir hale gelir. Plesk kontrol ve yönetim paneli, ayrıca site kurulumunda maille gelen FTP şifresini güncelleme ve değiştirme özelliğini de sunmaktadır.
plesk-panel-5.png

3 - Plesk Panel Versiyonları Nelerdir?
Plesk panel, geliştirildiği andan itibaren kullanıcılarına daha iyi bir hizmet sunabilmek için yeni versiyonları ile kendini güncellemektedir. Bu bağlamda çıkarılan en son versiyon “Plesk 12 İnstaller” versiyonudur. Bu versiyon bir önceki Plesk 11.5 sürümüne göre birtakım iyileştirmelere sahiptir. Bu iyileştirmeler genel olarak sitenin güvenliği ve kullanımı ile ilgilidir.

Plesk panelin en yeni versiyonu olan 12 Installer, güvenlik konusunda bazı güncellemeler yapmış ve 3. Parti eklentileri ile güvenliği artırmıştır. Bu güncelleme ile FTP, SSH, Mail, Web hizmetlerine yapılacak olan olası saldırılar tespit edilir ve önlenir. Panel en son versiyonundaki bir diğer güncelleme ise hesap yöneticilerine sunucu yönetimi yapabilme olanağı sağlamasıdır.

plesk-panel-6.png
Plesk panelin son versiyonu ile birlikte gelen gelişmelerden bir diğeri de spam mailler ile ilgilidir. Spam maillerin çıkışının önlenmesi ve kullanıcılara tehdit oluşturmasının önüne geçmek amacı ile saatlik mail gönderiminde bir sınırlandırılma yapılmıştır. Bir diğer güncelleme ise kullanım ile ilgilidir. Yeni güncellemeler ile kullanıcıların daha rahat bir şekilde site oluşturabilmesi amaçlanmıştır.

4 - Plesk Panel’in Hosting Yönetimindeki Avantajları Nelerdir?
Plesk panel, hosting yönetiminde kullanan kişilere büyük avantajlar sağlayan bir kontrol ve yönetim panelidir, Plesk’in en önemli avantajlarından bir tanesi diğer kontrol panellerinin aksine Windows sunuculara uyumlu bir özellikte olmasıdır. Diğer kontrol panelleri Windows sunucular ile uyum gösteremediği için Plesk, Windows sunucu kullanmak isteyen kişiler için önemli bir yere sahiptir.
plesk-panel-7.png

Plesk panelin avantajlarından bir diğeri de yalnızca Windows sunucularda değil, Linux ve Linux’un versiyonlarına da uyumlu bir şekilde kullanılabilmesidir. Buna ek olarak Plesk panel, Ubuntu, openSUSE, Debian gibi platformlar üzerinde de çalışarak çeşitliliğini artırmaktadır. Birçok platformda rahatlıkla çalışabilen Plesk kontrol panelin avantajlarından bir diğeri ise yönetici arayüzleri arasında rahatlıkla geçiş yapabilme imkânı sunmasıdır.

Plesk panel, web sitesi kurucularına “yetkilendirme” özelliğini de sunmaktadır. Yetkilendirme özelliği kurucuların veya site yöneticilerinin kullanıcılara farklı alanlarda yetkilendirme verebilmesine olanak tanımaktadır. Böylece web sayfalarında “admin” şeklinde yetkilendirilmiş kullanıcı hesaplarının oluşması mümkün olmaktadır ve sitenin yönetimi çok daha planlı ve düzenli bir şekilde gerçekleşmektedir.


5 - Plesk Panel ile WordPress Kurulumu ve Yönetimi
Pleskpanel, WordPress gibi internette kodlama bilgisi olmaksızın site oluşturmayı ve yönetmeyi sağlayan yönetim sistemlerinde rahatlıkla kullanılabilen bir kontrol ve yönetim panelidir. Plesk panel, dünya genelinde WordPress ile site kurulumu ve yönetimine olan ilgi sonucunda WordPess’in kolay kullanımına uygun olarak oldukça basit bir kurum yönetimi sistemi olana WordPress Toolkit eklentisini geliştirmiştir.
plesk-panel-8.png

Plesk panel üzerinden WordPress kurulumu yapabilmek için ilk adım Plesk’e giriş yapmak ve uzantılar sekmesine tıklayarak uzantıları görüntülemektir. WordPress kurulumunda ikinci adım ise ekranın sağ üstte kalan arama butonuna “WordPress Toolkit” yazarak eklentiyi aratmak olacaktır. Aramada çıkan WordPress Toolkit yazan bölüme tıklayarak uzantıyı açmak ve “Ücretsiz olarak alın.” yazan yere tıklamak eklentiyi yüklemek için yeterlidir.

Eklenti yüklenme işlemi bittikten sonra görüntülenebilmesi için sayfanın bir kez yenilenmesi gerekmektedir. Eklentinin yüklenme işlemi bittikten sonra nasıl bir site kurulacağına ve bütçeye uygun olarak WordPress paketlerinden birinin seçilmesi ve Plesk panel üzerinden kurulacak web sitesinin kurulum ve yönetim ayarlamalarının yapılması gerekmektedir. Böylece WordPress ile Plesk panel kullanılarak web sitesi kurma işlemi başarı ile tamamlanmış olur.
 

Ekli dosyalar

  • plesk-panel-2.jpg
    plesk-panel-2.jpg
    90.8 KB · Görüntüleme: 0
Üst Alt
erotik film izle sex filmleri izle hdd dolum çaycuma satılık daire çaycuma satılık daire - filyos satılık daire